Schuren van Parketvloer

 

Schuren van parketvloer. Bij regelmatig onderhoud is parket zeer duurzaam en krijgt een mooie, authentieke uitstraling. Maar na verloop van tijd – afhankelijk van gebruik van de ruimte – kan er sleet  van de beschermlaag optreden, putjes en krassen in het hout, versleten vernislagen of te diepe vlekken. In dat geval dient uw parketvloer te worden geschuurd.

Bij renovatie/schuren van uw parketvloer zijn verschillende fasen.

Voorbereiding

Indien nodig – enkel met genagelde, massieve parketvloeren – moeten de spleten in uw parket opgevuld worden en de nageltjes dieper ingedreven worden zodat ze de schuurbanden niet beschadigen.

Schuren

Met professionele, zware bandschuurmachines schuren onze vakmensen  meerdere malen de grote oppervlakken met verschillende korreldiktes, vervolgens met compactere kantschuurmachines tegen de plinten, in de hoeken en onder de radiatoren.  Al onze schuurmachines zijn voorzien van een prima afzuiging om zo weinig mogelijk stof te verspreiden.

Na het schuren van uw parketvloer kan het soms nodig zijn om spleetjes te vullen en nog eens extra te schuren. Soms dienen ook de V-voegjes manueel uitgekrabd te worden.

Afwerken

Wanneer het schuurwerk + alle extra’s voltooid zijn, is het eindresultaat een perfecte, gladde parketvloer zonder spleetjes, krassen of vlekken. Nu de paketvloer helemaal blank is gezet, moet het afgewerkt worden met een zelfgekozen, aangepaste beschermlaag.( Rubio Monocoat oil, hardwax, (matte) vernis ).

In onze toonzaal kunt u de kleur van olie of hardwax  kiezen op een staal  ofwel wordt er ter plaatse onder de juiste lichtval enkele stalen gezet, waaruit u dan de juiste kleur kunt kiezen.

Plinten,profielen, radiatorroosters

De schuren van uw uw parketvloer is maar af als ook de plinten, profielen of radiatorroosters dezelfde afwerking krijgen als uw geschuurde parketvloer. Soms kunt u uw eigen plinten herbruiken ( na schuren en opnieuw behandelen) maar in veel gevallen zijn nieuwe plinten goedkoper.

Vraag vrijblijvend uw offerte voor de renovatie/schuren van uw parketvloer.

Bandschuurmachine1
kantenschuurder
schuren
uitdiepen