Parket en Luchtvochtigheid

Busschaert Parket verkoopt diverse luchtbevochtigers ( Boneco – Stadtler Form) om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Elke ruimte kampt met schommelingen in relatieve luchtvochtigheid (RV). Uw parket is immers niet kurkdroog. Parket bevat +- 10% vocht en reageert op schommelingen  van luchtvochtigheid door uit te zetten bij te hoge RV en te krimpen bij te lage RV.

Een luchtvochtigheid tussen 40% en 60% is ideaal. In die omstandigheden zal het hout niet al te veel krimpen of uitzetten. Het probleem stelt zich vooral in de winter bij vriesweer en oosterwind, dan zakt de luchtvochtigheid gemakkelijk onder de 40%.

Luchtbevochtigers

In dit geval is het nuttig een luchtbevochtiger te plaatsen. Deze kan dan de RV op peil houden en creërt een comfortabel woonklimaat. Busschaert Parket verkoopt verschillende typen van luchtbevochtigers geschikt voor diverse ruimten,  al dan niet automatisch met ingebouwde hygrostaat. De capaciteit van uw luchtbevochtiger hangt immers af van de m³ – ruimte.
Busschaert Parket verkoopt o.a. Boneco en Stadler Form luchtbevochtigers.

Luchtontvochtigers

In een ruimte met een veel te hoge luchtvochtigheid kan men best eerst goed ventileren en indien nodig een luchtontvochtiger plaatsen. Een luchtontvochtiger condenseert het vocht uit de lucht en brengt zo het percentage omlaag.

Boneco 2055d
Boneco 2441
Stadler-Form-Oscar
Stadler