Houtsoorten Parket

Eik is de meest voorkomende houtsoort maar parket kan nog in vele andere houtsoorten parket bestaan. Houtsoorten met elk een eigen karakter, warmte-uitstraling.

De keuze van een houtsoort wordt natuurlijk in de eerste plaats bepaald door uw eigen smaak maar soms kunnen de technische eigenschappen van een welbepaalde houtsoort ook een rol spelen. Welke houtsoort is het best geschikt voor een badkamer of voor vloerverwarming?

Busschaert Parket kan alle houtsoorten Parket leveren maar de meest gevraagde houtsoorten zijn

Houtsoorten Parketvloeren

EIKEN PARKET

Eik is de meest populaire houtsoort,. Er bestaan veel eik soorten o.a. franse eik, europese eik, zelf chinese eik. Busschaert Parket werkt enkel met eik van de beste kwaliteit.

BAMBOE PARKET

Bamboe is ecologisch parket. Busschaert Parket verdeelt o. a de merken Moso, Bamboo Touch, Lalegno

In bamboe-vloeren onderscheiden we 3 grote categoriën :

– Verticaal -pressed : kleine smalle stroken naast elkaar gelijmd

– Horizontal -pressed : met duidelijke knopen

– Herwerkte bamboe : waarbij de vezels zijn samengeperst tot massieve platen

WENGÉ PARKET

Wengé is een zeer donkere bruine, bijna zwarte houtsoort. Om die reden wordt het vaak gebruikt waar contrast nodig is. Wengé is een zeer stabiele en sterke houtsoort. Wengé neemt nauwelijks vocht op.

MERBAU PARKET

Merbau is een harde houtsoort, anderhalf keer zo hard als eiken. Merbau is roodbruin van kleur en wordt donkerder bij blootstelling aan zonlicht. Een merbau parketvloer heeft veel goede eigenschappen en is goedkoper dan eik.

JATOBA PARKET

Jatoba is de laatste decennia bekender geworden door de fraaie structuur, vele levendige vlammen en diepgaande rode kleuren en nuances. Jatoba is een harde houtsoort: weinig naaldhakken maken kans vernieling aan te richten.

TEAK PARKET

De kleur van teak is gouddonkerbruin tot soms roodachtigbruin. Teak is rijk aan natuurlijke oliën, een zeer duurzame houtsoort en splintert niet.Teakhout werkt zeer weinig en is dus uitermate geschikt voor vochtige ruimten. Speciaal voor de badkamer hebben we teakplanken afgewisseld met een strookje rubber zodoende kunt u niet uitglijden.

ZEBRANO PARKET

Zebrano komt uit tropisch West-Afrika en is een houtsoort met een opvallende strepentekening die aan zebra’s doet denken. Het is een vaste, sterke houtsoort met een grove nerf. Het hout heeft hierdoor een decoratief en wild uiterlijk.

NOTELAAR PARKET 

Notelaar heeft een lichtbruine tot warm donkerbruine kleur. Het hout heeft een fijne nerf. Noten is vooral zeer geliefd door zijn fraaie tekeningen. Met notelaar kies je voor een karaktervolle vloer die zeer glad kan afgewerkt worden.

ESDOORN 

Esdoorn, ook wel Maple genoemd, is een van de lichtste houtsoorten. Met de tijd kleurt een esdoorn-parketvloer wat meer goudgeel. Esdoorn heeft een zeer fijne nerfstructuur en is wat gevoeliger voor luchtvochtigheid dan andere houtsoorten.